Τεχνολογία

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Το Translatewiki.net χρησιμοποιεί πολλαπλές υποστηρικτικές τεχνολογίες για να επιταχύνει τη μεταφραστική εργασία ενώ παράγει καλύτερα αποτελέσματα. Δείτε τον μεταφραστικό οδηγό και τη γενική τεκμηρίωση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μηχανική μετάφραση όχι ειδικά για το παρόν wiki.

Μεταφραστικά βοηθήματα

Το απλούστερα μεταφραστικά βοηθήματα είναι απλά μια συλλογή από ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες.

Μεταφράσεις σε άλλες γλώσσες
Μπορείτε να διαλέξετε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε για να βλέπετε όταν μεταφράζετε. Μεταφράσεις σε επιλεγμένες γλώσσες εμφανίζονται εφόσον υπάρχουν ήδη. Η μετάφραση σε μια σχετική γλώσσα σου δίνει ιδέες σχετικά με τις λέξεις και τις γραμματικές δομές. Ή μπορείτε απλά να τη χρησιμοποιήσετε για να μάθετε για μια άλλη γλώσσα!
Τεκμηρίωση μηνυμάτων
Όλο το λογισμικό περιέχει αυτά τα περίπλοκα μηνύματα που που είναι δύσκολο να καταλάβεις, ακόμα και μέσα στα πλαίσιό του. Υπάρχουν πιθανότητες ότι αυτά τα μηνύματα έχουν ήδη μια βοηθητική τεκμηρίωση μέσα στο translatewiki.net. Ακόμα όμως και αν δεν υπάρχει, θα σε βοηθήσουμε να τη βρείτε. Απλά βάλτε το αίτημά σας στη σελίδα υποστήριξής μας. Η τεκμηρίωση σου λέει σχετικά με το πλαίσιο (κουμπί, τίτλος), τα περιεχόμενα των παραμέτρων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε για να είστε ενήμερος την ώρα που μεταφράζετε.
Συντακτικοί έλεγχοι
Έχουμε εφαρμόσει απλούς ελέγχους που σας προειδοποιούν για απλά λάθη όπως ασυνήθιστες και άγνωστες παραμέτρους, κακή επισήμανση HTML και μη ισορροπημένα στηρίγματα (braces). Αυτά τα απλά λάθη μπορούν συχνά να έχουν ως αποτέλεσμα μια αλλοιωμένη ή σπασμένη εμφάνιση, κι έτσι είναι σημαντικό να τα βρείτε έγκαιρα.

Μεταφραστικές τεχνολογίες

Αυτές είναι περισσότερο προηγμένες τεχνολογίες που επωφελούνται από τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστήμης των υπολογιστών και της γλωσσικής τεχνολογίας.

Μεταφραστική μνήμη
Χρησιμοποιούμε λογισμικό μεταφραστικής μνήμης από το translate toolkit. Η μεταφραστική μνήμη βοηθά να κάνουμε πιο συνεκτικές μεταφράσεις, και επιταχύνει τη μετάφραση παρόμοιων και επαναλαμβανόμενων μηνυμάτων.
Μετάφραση Yandex και Microsoft
Μπορείτε να επωφεληθείτε επίσης από τις προτάσεις που έχουν γίνει από το Yandex Translate ή τον Microsoft Translator αν η γλώσσας σας υποστηρίζεται. Τέλος στην χειροκίνητη αντιγραφή επικόλληση, καθώς η πρόταση είναι ήδη έτοιμη εκεί όταν αρχίζεις να μεταφράζεις!