Tehnologija

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.


Translatewiki.net koristi veći broj pomoćnih tehnologija za brže prevođenje, pritom stvarajući i bolje rezultate.

Pomoć pri prevođenju

Najjednostavnija pomoć pri prevođenju predstavlja zbirku korisnih informacija.

Prevodi na drugim jezicima
Možete da izaberete bilo koje jezike za prikaz pri prevođenju. Prevodi na izabranim jezicima će biti prikazani, ako postoje. Oni vam mogu dati predstavu o pojmovima i gramatičkim konstrukcijama, a možete i da naučite nešto više o tom jeziku!
Dokumentacija poruka
Svaki softver sadrži pojedine varljive poruke koje mogu biti teške za shvatanje, čak i uz kontekst. Moguće je da te poruke imaju pomoćnu dokumentaciju. Ako nemaju, mi ćemo vam pomoći da je nabavite. Samo postavite zahtev na stranicu za podršku. Dokumentacija vam govori gde se data poruka nalazi (da li je dugme ili naslov), otkriva sadržaj promenljivih i sve drugo šta je potrebno znati kada prevodite.
Sintaktičke provere
Ugradili smo jednostavne provere koje vas obaveštavaju o greškama koje ste napravili (nekorišćene i nepoznate promenljive, pogrešno HTML označavanje i neuravnotežene vitičaste tj. velike zagrade). Ove greščice mogu izazvati neispravan prikaz, zato je bitno naći ih što pre.

Prevodilačke tehnologije

Ovo su naprednije tehnologije koje koriste dostignuća iz oblasti informatike i jezičke tehnologije.

Prevodilačka memorija
Koristimo prevodilačku memoriju iz pribora za prevod. Prevodilačka memorija vam pomaže da budete što dosledniji, a i ubrzava prevođenje sličnih poruka ili poruka koje se ponavljaju.
Prevodi uz pomoć Gugla i Majkrosofta
Možete da iskoristite i predloge koje daje Guglov ili Majkrosoftov prevodilac. Više ne morate ručno da umnožavate – predlog je već tu pre nego što počnete s prevođenjem!