Teknologia

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Translatewiki.net käyttää useita avustustekniikoita käännöstyön nopeuttamiseksi ja samalla parempien tulosten aikaansaamiseksi. Saadaksesi lisätietoa käännösmoottorista, joka ei ole tälle wikille ominainen, katso käännöstutoriaali sekä dokumentaatio yleensä.

Kääntämisen apuvälineitä

Yksinkertaisimmat kääntäjän avut ovat vain kokoelma mahdollisesti hyödyllistä lisätietoa.

Käännökset muille kielille
Voit valita näytettäväksi käännöksiä mille tahansa muille kielille. Käännökset muille kielille näytetään, jos ne ovat olemassa. Käännökset sukulaiskielille antavat ideoita sanoista ja kielioppirakenteista. Voit myös käyttää tätä ominaisuutta vain toisen kielen opiskeluun!
Viestien selitetekstit
Kaikissa ohjelmistoissa on viestejä, joita on vaikea ymmärtää vaikka tietäisikin, missä ja miten niitä käytetään. Todennäköisesti tällaisilla viesteillä on jo kääntämisessä auttavat selitetekstit translatewiki.netissä. Vaikka apua ei olisikaan, voimme auttaa sinua saamaan sitä. Riittää, että asetat pyynnön tukisivullemme. Seliteteksti kertoo käyttöyhteydestä (painike, sivun otsikko), muuttujien merkityksestä ja kaikesta muusta, mistä sinun tulee olla tietoinen käännöstä tehdessäsi.
Syntaktiset tarkastukset
Olemme toteuttaneet yksinkertaisia tarkistuksia, jotka varoittavat yksinkertaisista virheistä kuten puuttuvista ja tuntemattomista muuttujista, virheellisestä HTML-merkinnästä ja parittomista suluista. Tällaiset pienet virheet usein estävät viestiä näkymästä kunnolla, joten on tärkeää, että ne löydetään ja korjataan mahdollisimman aikaisin.

Käännösteknologiat

Käytössä on joitakin kehittyneitä teknologioita tietojenkäsittelytieteen ja kieliteknologian aloilta.

Käännösmuisti
Käytämme translate toolkitin käännösmuistiohjelmistoa. Käännösmuisti auttaa sinua tekemään johdonmukaisempia käännöksiä ja nopeuttaa samankaltaisten sekä toistuvien viestien kääntämistä.
Yandex- ja Microsoft-käännökset
Voit myös hyödyntää Yandexin tai Microsoftin käännöspalveluiden käännösehdotuksia, jos kielesi on tuettu. Ei enää kopiointia käsin – ehdotus on jo odottamassa, kun alat kääntää!