Teknologi

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Technology and the translation is 100% complete.


Translatewiki.net använder sig av flera tekniska hjälpmedel för att påskynda översättningsarbetet samtidigt som det producerar bättre resultat; se översättningsguiden och allmän dokumentation för mer information om översättningsmotorn som inte är specifik för denna wiki.

Hjälpmedel för översättning

Det enklaste översättningshjälpmedlet är bara en samling potentiell användbar information.

Översättningar till andra språk
Du kan välja det språk du vill se när du översätter. Översättningar till valt språk visas om de redan finns. Översättningar till ett relaterat språk ger dig idéer om ord och grammatikstrukturer. Eller så du kan bara använda den för att ta reda på mer om ett annat språk!
Meddelandedokumentation
Alla programvaror innehåller de knepiga meddelanden som är svåra att förstå, även med sammanhang. Chanserna är stor att dessa meddelanden redan har hjälpsam dokumentation i translatewiki.net. Även om det inte finns hjälper vi dig att få det. Placera bara din förfrågan på vår supportsida. Dokumentation berättar om sammanhangen (knappar, rubriker), innehållet i variablerna och allt annat du behöver vara medveten om när du översätter.
Syntaktiska kontroller
Vi har infört enkla kontroller som varnar dig för enkla misstag, som oanvända och okända variabler, dåliga HTML-pålägg och obalanserade klammerparenteser. Dessa enkla misstag kan ofta resultera i en skadad eller förstörd visning, så det är viktigt att hitta dem tidigt.

Översättningstekniker

Dessa är mer avancerade teknologier som drar nytta av resultat på områden i datavetenskap och språkteknologi.

Översättningsminne
Vi använder översättningsminnesprogram från Translate toolkit. Översättningsminne hjälper dig att göra mer konsekventa översättningar och snabbar på översättningen av liknande och upprepade meddelanden.
Översättning från Yandex och Microsoft
Du kan också dra nytta av ett förslag från Yandex Translate eller Microsoft Translator om ditt språk stöds. Du behöver inte längre kopiera och klistra in, förslaget finns redan där när du börjar översätta!