Nieuw project

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:New project and the translation is 100% complete.

Translatewiki.net wil groeien

Wij zijn op zoek naar meer projecten! Aarzel niet om contact met ons op te nemen en te overleggen uw project kan worden toegevoegd aan translatewiki.net. Wij waarderen het werk van onze vrijwillige vertalers, wat betekent dat we op zoek zijn naar gezonde projecten waar actief aan wordt ontwikkeld. Wij benadrukken ook de communicatie tussen vertalers en ontwikkelaars. Hieronder wordt in een korte lijst beschreven wat we hopen te zien in een nieuw project en welke processen moeten worden beheerd als een project eenmaal aanvaard is.

We eisen...

Openheid
Openheid We accepteren alleen projecten die een vrije licentie met open broncode gebruiken. We moeten keuzes maken in welke projecten we direct willen ondersteunen. Omdat onze achtergrond bij MediaWiki en Wikimedia ligt, is dit een kernwaarde voor ons. Als uw toepassing niet vrij is, maar u wilt onze software wel gebruiken, zie dan de documentatie.
Ontwikkeling
Ontwikkeling Het nieuwe project moet in actieve ontwikkeling zijn en gebruik maken van een versiebeheersysteem voor broncode. We zijn al vertrouwd met CVS, Subversion en Git. Het project moet periodiek nieuwe versies uitbrengen of op een andere wijze vertalingen kunnen bijwerken. De Tijd tot gebruik (Time into use of TIU) moet zo kort mogelijk zijn. Er zijn veel mogelijkheden om vertalingen sneller beschikbaar te maken; daar overleggen we graag over.
Integratie
Integratie Als er eenmaal voor uw project is vertaald, worden de wijzigingen idealiter door een staflid van translatewiki.net in uw product geïntegreerd. Hiervoor is een procedure voor het toevoegen van talen nodig. Translatewiki.net heeft toegang nodig om veranderingen in uw project aan te brengen (bv. commit-toegang met directe push- of pullverzoeken), of toegang tot een branch die wordt opgemerkt en samengevoegd. Hiermee zorgen we ervoor dat het werk van de vertalers regelmatig wordt geïntegreerd.

We zien graag...

i18n-ondersteuning
i18n-ondersteuning We ondersteunen alleen de UTF-8-tekenset. Ondersteuning in i18n voor variabelen, meerdere meervoudsvormen, Rechts-naar-links-talen heeft de voorkeur. Mogelijkheden voor grammaticale verbuigingen is iets waarvan wij denken dat altijd overwogen moet worden, net als ondersteuning voor geslacht daar waar de gebruiker direct wordt aangesproken of andere gebruikers worden genoemd in de interfaceberichten.
Communicatie
Communicatie Een ontwikkelaar van het project actief moet zijn in translatewiki.net om vragen te beantwoorden, te informeren over komende releases, te coördineren met ontwikkelaars van het project, enzovoort. Onze aanpak met betrekking tot localisatie werkt het beste wanneer kennis zo vrij mogelijk wordt uitgewisseld tussen ontwikkelaars en vertalers. De ontwikkelaar die het doorgeefluik is speelt daar een belangrijke rol in.
Bestandsformaten
Bestandsformaten Het systeem van translatewiki.net is gebaseerd op bestanden met vertalingen. Het gebruik van op sleutels gebaseerde formaten heeft de voorkeur. Voorbeelden hiervan zijn JSON, Java .properties en Ruby YAML. Andere ondersteunde formaten zijn Gettext, Android en iOS. Laat het ons weten als u een ander formaat in gedachten hebt. Wij denken dat het toevoegen van ondersteuning voor een bestandsformaat relatief eenvoudig is voor iemand met redelijke ervaring met PHP.

Nog steeds geïnteresseerd? Mooi. U kunt contact met ons opnemen via:

  • Onze probleemtracker, Phabricator. Vul het gedeelte met projectinformatie in deze taaksjabloon in.
  • Onze ondersteuningspagina. Maak eerst op de startpagina een account als ontwikkelaar aan (met behulp van de optie Kunt u op dit moment geen vertalingen insturen?), wacht tot uw account is goedgekeurd en [https: //translatewiki.net/w/i.php?title=Support&lqt_method=talkpage_new_thread maak dan een ondersteuningsticket].

Wilt u eerst nog wat rondkijken, lees dan de pagina Lokalisatie voor ontwikkelaars eens door.