Jump to content

Introducció

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introducció
Manual d’usuari
Tutorial de traducció
Com començar
Veure també
Directrius d’ubicació
Tradueix fora de línia
Preguntes freqüents
Assistència

Introducció

La traducció i la localització és important en general, perquè permeten utilitzar programari d'ordinador a la gent que no té coneixements d'anglès. MediaWiki s'utilitza, per exemple, per executar Wikipedia en molts idiomes, i per tant la traducció de MediaWiki ajuda a les persones a accedir directament al coneixement lliure en la pròpia llengua. (Més informació sobre aquesta qüestió a documentació de Gettext i Wikipedia.)

Des de translatewiki.net construïm i millorem contínuament la infraestructura per a la localització fàcil dels projectes de codi obert i dels documents de text gratuïts. Ens esforcem per aconseguir ambdós objectius.

El nostre primer objectiu és l'eficiència. Per augmentar l'eficiència del procés, integrem rigorosament al procés de desenvolupament del programari per a minimitzar el temps de revisió. A més a més, desenvolupem eines per a automatitzar la integració de la traducció. Això alleuja els traductors individuals per a concentrar-se només en la producció de les millors traduccions possibles.

El nostre segon objectiu és la col·laboració. El sistema sencer es basa en un wiki. MediaWiki és un popular motor de wiki que proporciona el marc per a la construcció de comunitats col·laboratives. Animem als traductors a ajudar a d'altres a través del projecte i de diverses maneres en les barreres d'idioma, i a actuar com un aglutinador entre desenvolupadors i traductors.

No necessiteu saber com programar. Si esteu familiaritzats amb el programari de wiki, aprendreu ràpidament com utilitzar translatewiki.net. Els requisits només són una bona comprensió de llengües, un navegador web i una ment oberta.

El projecte insignia de translatewiki.net - MediaWiki - actualment s'utilitza en més de 300 llengües. Translatewiki.net rep actualitzacions en més de 100 llengües diferents cada mes.