Johdanto

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Johdanto
Alkuun pääseminen
Kääntämisopas
Kuinka aloittaa
Katso myös
Lokalisointiohjeita
Offline-kääntäminen
Usein kysytyt kysymykset
Tuki

Johdanto

Kääntäminen ja lokalisointi on tärkeää, koska se antaa ihmisille, joilla ei ole englannin kielen taitoa, mahdollisuuden käyttää ohjelmistoja. Esimerkiksi MediaWikiä käytetään Wikipedian pyörittämiseen useilla kielillä, ja siten kääntämällä MediaWikiä suoraan autetaan ihmisiä saamaan ilmaista ja vapaata tietoa omalla kielellään. (Lisätietoa näistä termeistä osoitteissa Gettext documentation ja Wikipedia.)

Täällä translatewiki.netissä rakennamme ja parannamme infrastruktuuria avoimen lähdekoodin projektien ja vapaan sisällön kirjallisten asiakirjojen lokalisointia helpottaaksemme. Pyrimme saavuttamaan seuraavat kaksi tavoitetta.

Ensimmäinen tavoitteemme on tehokkuus. Lisätäksemme prosessin tehokkuutta integroidumme tiukasti ohjelmistonkehitysprosessiin, jotta muutokset saadaan välitettyä nopeasti. Lisäksi kehitämme työkaluja, jotka automatisoivat käännösten integroinnin. Tämä vapauttaa yksittäiset kääntäjät keskittymään vain parhaiden mahdollisten käännösten luomiseen.

Toinen tavoitteemme on yhteistyö. Koko järjestelmä on rakennettu wikipohjalle. MediaWiki on suosittu wikiohjelmisto, jolle voi rakentaa yhteistoimintaisia yhteisöjä. Kannustamme kääntäjiä auttamaan toisiaan projekti- ja kielirajojen yli monin tavoin. Toimimme ohjelmistonkehittäjien ja kääntäjien yhdistäjänä.

Sinun ei tarvitse osata ohjelmoida. Jos wikiohjelmisto on sinulle tuttu, opit nopeasti käyttämään translatewiki.net-sivustoa. Ainoat vaatimukset ovat hyvä kielitaito, verkkoselain ja avoin mieli.

translatewiki.netin lippulaivaprojekti MediaWiki on käytössä tällä hetkellä yli 300 kielellä. Translatewiki.net vastaanottaa päivityksiä yli 100 kielellä kuukausittain.