Jump to content

Introduksjon

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introduksjon
Brukerhåndboken
Oversettelsesopplæring
Hvordan starte
Se også
Retningslinjer for lokalisering
Oversetter offline
FAQ
Brukerstøtte

Introduksjon

Oversettelse og lokalisering er generelt viktig, fordi det tillater mennesker som ikke har kjennskap til engelsk å bruke dataprogramvare. MediaWiki brukes for eksempel til å kjøre Wikipedia på mange språk, og på denne måten vil oversetting av MediaWiki direkte hjelpe mennesker til å få tilgang til kunnskap på deres eget språk. (Mer om vilkårene i Gettext-dokumentasjonen og på Wikipedia.)

Her hos translatewiki.net bygger vi og fortsetter å forbedre infrastrukturen for lett lokalisering av åpen kildekode-prosjekt og frie skrevne dokumenter. Vi streber etter å nå våre to mål.

Vårt første mål er effektivitet. For å øke effektiviteten av prosessen integrerer vi oss tett inntil utviklingsprosessen til programvaren for å få til så raske vedlikeholdstider som mulig ved endringer. I tillegg utvikler vi verktøy for å automatisk integrere oversettelser. Dette letter jobben for de individuelle oversetterne til kun å konsentrere seg om å produsere de beste mulige oversettelsene.

Vårt andre mål er samarbeid. Hele systemet er bygd på en wiki. MediaWiki er en populær wiki-motor som gir et rammeverk for å bygge opp samarbeidende fellesskap. Vi oppfordrer oversettere til å hjelpe hverandre på tvers av prosjekt og språkbarrierer på mange måter, og å virke som et lim mellom utviklere og oversettere.

Du trenger ikke ha kjennskap til programmering. Dersom du kjenner til wikiprogramvare vil du kjapt lære hvordan du bruker translatewiki.net. De eneste kravene er god kjennskap til språk, en nettleser og et åpent sinn.

translatewiki.nets flaggskipsprosjekt – MediaWiki – er nå brukt i mer enn 300 språk. Translatewiki.net får oppdateringer på mer enn 100 språk hver måned.