Jump to content

Translating:How to start/nb

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introduksjon
Brukerhåndboken
Oversettelsesopplæring
Hvordan starte
Se også
Retningslinjer for lokalisering
Oversetter offline
FAQ
Brukerstøtte

Hvordan starte

Det første du trenger for å starte er en brukerkonto. Kontooppretting er gjort på under enn ett minutt, og brukes for å holde styr på hva du har jobbet med.

Når du oppretter en konto, så går du gjennom noen testoversettelser for å sikre at du har en grunnleggende forståelse av språkene. Disse oversettelsene blir ikke publisert, men sammenlignes i stedet med eksisterende oversettelser av pålitelige brukere før du får rettighetene til å oversette beskjeder direkte. Dette betyr at beskjedene du oversetter vil brukes i neste oppdatering av programmet/nettsida!

Hold kontakt

Support kan du spørre om eller foreslå hva som helst.

Portalen på ditt grensesnittspråk (f.eks. Portal:nb for norsk bokmål) er et sentralt sted der du kan se informasjon og aktivitetsstatistikk om språkbrukerne. Det er også stedet for å kommunisere med andre som oversetter til samme språk for å diskutere terminologi osv.

Special:WebChat lar deg koble deg til IRC-kanalen vår med nettleseren. Les mer om IRC på m:IRC. Kort fortalt kan du diskutere i sanntid med utviklere og translatewiki.nets personale, forutsatt at vi er aktive der samtidig som deg.

Begynn å oversette

Etter at du har fått rettighetene til å oversette er inngangsporten din trolig oversettelsesverktøyet. Det lister opp alle tilgjengelige beskjedgrupper vi har. Mesteparten av oversettingen foregår med dette verktøyet, se veiledningen.

Sjekk også prosjektsiden for programvaren du oversetter, siden det kan være viktige instruksjoner og tips der. Prosjektsidene er lenket i den korte beskrivelsen som vises på toppen av oversettelsesgrensenittet.