Translating:How to start/sl

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introduction
Getting started
Translation tutorial
How to start
See also
Localisation guidelines
Translating offline
FAQ
Support

Kako začeti

Za začetek potrebujete uporabniški račun. Račun si lahko ustvarite v man kot minuti in se uporablja za sledenje, na čem ste delali.

Po ustvaritvi računa opravite nekaj preizkusnih prevodov, da se prepričamo, da da imate osnovno razumevanje jezikov. Ti prevodi niso dejansko objavljeni, ampak jih zaupanja vredni uporabniki primerjajo s starejšimi prevodi, preden vam podelijo pravice za začetek prevajanja sporočil v živo. To pomeni, da se bodo sporočila, ki jih boste prevedli, uporabila pri naslednji posodobitvi programa/spletnega mesta!

Ostanite v stiku

Na strani Support lahko zaprosite za pomoč ali kar koli predlagate.

Portal v jeziku vašega uporabniškega vmesnika (npr. Portal:sl za jezik slovenščina) je osrednje mesto, kjer si lahko ogledate nekaj informacij o jezikovni skupnosti in statistiko njene dejavnosti. Je tudi prostor za komunikacijo z drugimi prevajalci istega jezika, razpravljanje o izrazih idr.

Special:WebChat vam omogoča povezavo z našim kanalom IRC prek vašega spletnega brskalnika. Več pomoči o IRC na m:IRC. Skratka, z razvijalci in osebjem translatewiki.net lahko razpravljate v realnem času, ob predpostavki, da smo tam takrat aktivni.

Začnite prevajati

Ko boste prejeli dovoljenje za prevajanje, bo vaša vstopna točka najverjetneje prevajalsko orodje. To navaja vse razpoložljive skupine sporočil, ki jih imamo. Večinoma se prevajanje izvaja s tem orodjem; oglejte si zgled.

Preverite tudi projektno stran programa, ki ga prevajate, saj so tam morda pomembna navodila in nasveti. Projektne strani so povezane v kratkem povzetku, prikazanem na vrhu prevajalskega vmesnika.