Kääntäminen:Kuinka aloittaa

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 93% complete.


translatewiki.net
Johdanto
Alkuun pääseminen
Kääntämisopas
Kuinka aloittaa
Katso myös
Lokalisointiohjeita
Offline-kääntäminen
Usein kysytyt kysymykset
Tuki

Kuinka aloittaa

Aloittaaksesi sinun tulee ensin luoda käyttäjätunnus sivustollemme, mikä vie alle minuutin. Tunnuksen avulla voit seurata tekemiäsi käännöksiä.

Luodessasi käyttäjätunnusta sinulle annetaan käännettäväksi muutamia testikäännöksiä joiden avulla varmistetaan, että osaat suomea. Näitä käännöksiä ei enää käytetä missään, mutta niitä verrataan luotettujen käyttäjien tekemiin vanhempiin käännöksiin. Läpäistyäsi testin sinulle annetaan oikeudet tehdä oikeita käännöksiä, jolloin suomentamasi tekstit tulevat näkyviin ohjelman/sivuston seuraavassa päivityksessä!

Pidä yhteyttä

Tuessa voit kysyä itseäsi vaivaavia asioita tai jättää ehdotuksia.

Suomen kielen portaali on kieliyhteisösi keskuspaikka, josta saat tarvitsemasi tiedon ja näet tilastoja kääntäjien aktiivisuudesta. Siellä voit myös kommunikoida muiden kääntäjien kanssa omalla kielelläsi ja keskustella muun muassa sanastosta.

Special:WebChat allows you to connect to our IRC channel using your web-browser. More help about IRC at m:IRC. In short, you can discuss in real time with the developers and staff of translatewiki.net, assuming we are active there at that time.

Aloita kääntäminen

Kun olet saanut oikeuden kääntämiseen, mene aluksi käännöstyökaluun, josta näet käännettävät viestiryhmät. Suurin osa käännöksistä tehdään tällä työkalulla, katso harjoitus.

Suositeltu tapa suomentaa MediaWikiä

Muiden hankkeiden suomentajat voivat ohittaa tämän luettelon.

Jatka lukemista, jos haluat tietää lisää. Enempää lukemista ei vaadita, vaikkakin sitä suositellaan, jotta ymmärtäisit kunnolla edistyneemmät lokalisointiominaisuudet. Voit tosin hyvin viettää muutaman päivän kääntäen ja palata tänne, jos tunnet tarvitsevasi lisätietoa.

Muista: käännä linkit, nimiavaruudet ja viestit sellaisena kuin ne ovat, äläkä poikkea lähdetekstistä enempää kuin on tarpeen!