Translating:How to start/sr-ec

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 82% complete.
Outdated translations are marked like this.
Транслејтвики
Увод
Почетак
Translation tutorial
Како почети
Такође погледајте
Преводилачке смернице
Превођење ван мреже
ЧПП
Подршка

Како почети

Да бисте почели, прво што морате учинити је да направите кориснички налог. Прављење налога траје мање од минута и омогућава праћење свега на чему радите.

При прављењу налога, проћи ћете кроз сет тестних превода да бисте потврдили да имате основно знање језика. Ови преводи се заправо не објављују, већ се користе за упоређивање са старијим преводима корисника којима се верује; након овога ћете добити права да почнете са превођењем правих порука. То значи да ће се поруке које преведете приказати након наредног ажурирања програма/веб-сајта!

Останимо у контакту

[[Support]] је место где можете питати или предложити било шта.

Портал на језику вашег интерфејса, (нпр. Portal:sr-ec за Српски (Ћирилица)), централно је место где можете видети неке информације и статистике о активност поједине језичке заједнице. Такође, ово је место за комуникацију са другим преводиоцима на исти језик те расправе о терминологији и сл.

Special:WebChat вам омогућава да се повежета на IRC канал преко вашег веб-прегледача. За још информација о IRC-у погледајте m:IRC. Укратко, можете да разговарате у реалном времену са девелоперима и особљем translatewiki.net, под претпоставком да смо активни тамо у то време.

Почните са превођењем

Након што сте добили дозволу да преводите, ваш први потез требало би да буде одлазак до алатке за превођење. Ту се налази списак свих доступних група порука које постоје. Већина превода се врши користећи ову алатку; погледајте туторијал.

Do also check the project page for the software you are translating, as there might be important instructions and tips there. The project pages are linked in the short summary shown on top of the translation interface.