Translating:How to start/nl

From translatewiki.net
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introductie
Aan de slag
Translation tutorial
Hoe te beginnen?
Zie ook
Localisatierichtlijnen
Offline vertalen
FAQ
Support

Hoe beginnen

Om te beginnen hebt u een gebruikersaccount nodig. Het aanmaken van een account duurt minder dan een minuut en wordt gebruikt om bij te houden waar u aan hebt gewerkt.

Bij het aanmaken van een account maakt u een aantal testvertalingen om vast te kunnen stellen dat u basiskennis hebt van de taal. Deze vertalingen worden niet echt gepubliceerd, maar in plaats daarvan worden ze door vertrouwde gebruikers vergeleken met eerdere vertalingen voordat u de rechten krijgt om echte berichten te vertalen. Dat betekent dat de berichten die u vertaalt worden gebruikt in de volgende versie van het programma of de website!

In contact blijven

Op de pagina Support kunt u alles vragen of voorstellen.

Het portaal voor de gebruikersinterfacetaal (bijvoorbeeld Portal:nl voor Nederlands) is een centrale plek waar u informatie en activiteitsstatistieken over de taalgemeenschap kunt bekijken. Dit is ook de plek om met andere vertalers in dezelfde taal te communiceren en terminologie, enz. te bespreken.

Via Webchat kunt u aanmelden bij ons IRC-kanaal met behulp van uw webbrowser. Meer hulp over IRC is te vinden op m:IRC. In het kort kunt u direct met de ontwikkelaars en medewerkers van translatewiki.net chatten, ervan uitgaande dat ze op dat moment actief zijn.

Beginnen met het vertalen

Nadat u toestemming hebt gekregen om te vertalen, is de meest logische stap om de vertaaltool te gaan gebruiken. Daarin worden alle beschikbare berichtengroepen weergegeven. De meeste vertalingen worden op deze manier gemaakt. Er is een tutorial beschikbaar.

Bekijk ook de projectpagina van de software die u vertaalt, want daar kunnen belangrijke instructies en tips op staan. De link naar de projectpagina's staat in de korte beschrijving die bovenaan op de vertaalpagina te zien is.