Translating:How to start/sv

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:How to start and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introduktion
Kom igång
Översättningsguide
Hur man börjar
Se även
Lokalisationsriktlinjer
Offline
Vanliga frågor
Support

Hur man börjar

Det första du behöver för att komma igång är ett användarkonto. Det går att skapa ett konto på mindre än en minut och det används för att hålla koll på vad du har arbetat på.

När du skapar ett konto går du igenom några testöversättningar för att se till att du har en grundläggande förståelse av språken. Dessa översättningar publiceras inte, utan jämförs istället med äldre översättningar av betrodda användare innan du får behörighet att börja översätta nya meddelanden. Det innebär att meddelanden som du översätter kommer att användas i nästa uppdatering av programmet/hemsidan!

Håll kontakten

På $s kan du fråga eller föreslå saker.

Portalen i ditt gränssnittsspråk (t.ex. Portal:sv för svenska) är en central plats där du kan se en del information och aktivitetsstatistik om språkets gemenskap. Det är också platsen för att kommunicera med andra översättare av samma språk samt diskutera terminologi och så vidare.

Special:WebChat ger dig möjligheten att ansluta till vår IRC-kanal via din webbläsare. Mer hjälp om IRC finns på m:IRC. Sammanfattningsvis kan man med hjälp av det diskutera i realtid med utvecklarna och personalen på translatewiki.net, förutsatt att vi finns där just då.

Börja översätta

När du har fått behörighet att översätta kommer du förmodligen utgå ifrån översättningsverktyg. Där listas alla tillgängliga meddelandegrupper som vi har. De flesta översättningarna använder detta verktyg, se guiden.

Kontrollera också projektsidan för programvaran du översätter, då det kan finnas viktiga instruktioner och tips där. Projektsidan länkas i sammanfattningen som visas längst på i översättningsgränssnittet.