Translating:Intro/nl

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introductie
Aan de slag
Translation tutorial
Hoe te beginnen?
Zie ook
Localisatierichtlijnen
Offline vertalen
FAQ
Support

Inleiding

Vertaling en lokalisatie is belangrijk in het algemeen, omdat het mensen die niet beschikken over kennis van het Engels in staat stelt software te gebruiken. MediaWiki wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het aanbieden van Wikipedia in vele talen, en dus helpt het vertalen van MediaWiki direct om mensen toegang te geven tot vrije kennis in hun eigen taal. Meer informatie over de terminologie in de Gettext documentatie (Engelstalig) en in Wikipedia (Engelstalig).

Hier bij translatewiki.net bouwen en verbeteren we continu de infrastructuur voor gemakkelijke lokalisatie van open source projecten en vrije geschreven documenten. We streven naar de verwezenlijking van onze twee doelstellingen.

Ons eerste doel is efficiëntie. Ter verhoging van de efficiëntie van het proces, integreren we strak in het ontwikkelingsproces van de software om snel te kunnen schakelen. Daarnaast ontwikkelen we hulpmiddelen voor het automatiseren van de integratie van vertalingen. Dit ontlast de individuele vertalers zodat ze zich alleen hoeven te concentreren op het maken de best mogelijke vertalingen.

Ons tweede doel is samenwerking. Het hele systeem is gebouwd op een wiki. MediaWiki is een populaire wikiengine die een een fundament kan bieden voor voor de bouw van collaboratieve gemeenschappen. We moedigen vertalers om elkaar te helpen over project- en taalgrenzen heen op alle denkbare manieren, en de beheerders van de site fungeren als lijm tussen ontwikkelaars en vertalers.

U hoeft niet te weten hoe te programmeren. Als u bekend bent met een wikisoftware, leert u snel hoe u translatewiki.net kunt gebruiken. De enige vereisten zijn goede beheersing van uw talen, een webbrowser en een open geest.

Het vlaggenschipproject van translatewiki.net - MediaWiki - wordt momenteel gebruikt in meer dan 300 talen. translatewiki.net ontvangt iedere maand bijgewerkte vertalingen voor meer dan 100 talen.