Εισαγωγή

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Εισαγωγή
Οδηγός Χρήσης
Translation tutorial
Πως να ξεκινήσετε
Δείτε επίσης
Οδηγίες τοπικής προσαρμογής
Εργασία εκτός σύνδεσης
FAQ
Υποστήριξη

Εισαγωγή

Η μετάφραση και η τοπικοποίηση είναι γενικότερα σημαντικά, επειδή επιτρέπουν σε ανθρώπους που δεν έχουν γνώση της Αγγλικής να χρησιμοποιήσουν λογισμικό. Το MediaWiki χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για να τρέχει τη Wikipedia σε πολλές γλώσσες, και γι'αυτό η μετάφραση του MediaWiki βοηθά άμεσα τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση σε ελεύθερη γνώση στη γλώσσα τους. (Περισσότερα περί ορολογίας στο τεκμηρίωση για Gettext και στη Wikipedia)

Εδώ στο translatewiki.net χτίζουμε και βελτιώνουμε συνεχώς την υποδομή για την εύκολη τοπικοποίηση έργων ανοιχτού λογισμικού και εγγράφων τεκμηρίωσης με ελεύθερη άδεια. Προσπαθούμε να πετύχουμε τους δύο κύριους στόχους μας.

Πρώτη μας επιδίωξη είναι η αποτελεσματικότητα. Για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, ενσωματώνουμε σφιχτά στη διαδικασία ανάπτυξης του λογισμικού να έχουμε μικρούς χρόνους για αναστροφές. Επιπροσθέτως, αναπτύσσουμε εργαλεία για αυτοματοποίηση της ενσωμάτωσης των μεταφράσεων. Αυτό ανακουφίζει του μεταφραστές στο να αφοσιωθούν μόνο στο πως θα παράγουν την καλύτερη δυνατή μετάφραση.

Η δεύτερη επιδίωξή μας είναι η συνεργασία. Το όλο σύστημα είναι βασισμένο σε ένα wiki. Το MediaWiki είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα για wiki που παρέχει ένα πλαίσιο για να χτίσεις συνεργατικές κοινότητες. Ενθαρρύνουμε τους μεταφραστές να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον στο εγχείρημα και σε γλωσσικά πλαίσια με πολλαπλούς τρόπους, και να λειτουργήσουν ως συγκολλητική ουσία ανάμεσα στους προγραμματιστές και τους μεταφραστές.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε προγραμματισμό. Αν είστε εξοικειωμένος με το λογισμικό wiki, θα μάθετε γρήγορα πως να κάνετε χρήση του translatewiki.net. Οι μόνες απαιτήσεις είναι η καλή χρήση των γλωσσών, ένας φυλλομετρητής και ανοιχτό πνεύμα.

Το εγχείρημα ναυαρχίδα του translatewiki.net - το MediaWiki - χρησιμοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 300 γλώσσες. Το Translatewiki.net υποστηρίζει ενημερώσεις σε περισσότερες από 100 γλώσσες κάθε μήνα.