Translating:Intro/da

From translatewiki.net
This page is a translated version of the page Translating:Intro and the translation is 100% complete.
translatewiki.net
Introduktion
Kom igang
Hvordan man oversætter
Hvordan man starter
Se også
Retningslinjer for lokalisering
Oversætter lokalt
FAQ
Brugerhjælp

Introduktion

Oversættelse og lokalisering er vigtigt i almindelighed, fordi det giver mennesker, der ikke har kendskab til engelsk, adgang til at bruge computersoftware. MediaWiki bruges for eksempel til at køre Wikipedia på mange sprog, og derfor hjælper oversættelser af MediaWiki direkte folk med at få adgang til gratis viden på deres eget sprog. Mere om vilkårene i Gettext dokumentation og Wikipedia.

Her på translatewiki.net bygger vi og forbedrer løbende infrastrukturen for let lokalisering af open source-projekter og fri skriftlig dokumentation. Vi stræber efter at nå vores to mål.

Vores første mål er effektivitet. For at øge effektiviteten af processen, integrerer vi stramt i udviklingsprocessen af softwaren til at have lille turn-around tid. Desuden udvikler vi værktøjer til at automatisere integrationen af oversættelser. Dette fritager den enkelte oversættere til kun koncentrere sig i produktion af de bedste oversættelser muligt.

Vores andet mål er samarbejde. Hele systemet er bygget på en wiki. MediaWiki er en populært wiki motor, der fastlægger rammerne for bygningen af kollaborative fællesskaber. Vi opmuntrer oversættere til at hjælpe hinanden på tværs af projekter og sproggrænser på flere måder, og fungere som en lim mellem udviklere og oversættere.

Du behøver ikke at vide, hvordan man programmerer. Hvis du er fortrolig med wiki-software, vil du hurtigt lærer, hvordan du bruger translatewiki.net. Det eneste krav er en god beherskelse af sprog, en webbrowser og et åbent sind.

Flagskibs projektet af translatewiki.net – MediaWiki – anvendes i øjeblikket på mere end 300 sprog. Translatewiki.net modtager opdateringer på mere end 100 sprog hver måned.